Kérdése van? Hívjon minket! +36304458096

10 ml Eukaliptusz Illóolaj
10 ml Eukaliptusz Illóolaj
1 475 Ft

10 ml Eukaliptusz Illóolaj

Az Eukaliptusz Illóolaj egy koncentrált folyadék, amely illékony aromavegyületeket tartalmaz az Eucalyptus Globulus faból.

Általában desztillálják, néha oldószerrel extrahálják.

Az eukaliptusz illóolajról ismert, hogy antibakteriális, fertőtlenítő és fájdalomcsillapító hatása van.

Enyhíti a köhögést, megfázást és más légzőszervi problémákat.

Nyugtatja az izom- és ízületi fájdalmakat, és segít a sebek, égések, fekélyek és rovarcsípések gyógyításában. Az aromaterápiában az eukaliptuszról azt mondják, hogy elősegíti az aktivitást, a vitalitást és az energiát.

Légzési problémák esetén csepegtessünk néhány cseppet a zsebkendőre és lélegezzük be szájon át, fél percig tartsuk vissza lélegzetünket és lélegezzünk ki orron át.

Alkalmazhatjuk közvetlenül sebekre, kiütésekre és rovarcsípésekre.

Adjon hozzá néhány cseppet a fürdővízéhez, hogy felélénküljön és felfrissüljön. Áztassa  fájó, fáradt lábait meleg vízben, 4-5 csepp olajjal, a megkönnyebbülés nem fog váratni magára. Néhány csepp olaj a diffúzorban elpusztítja a levegőben levő baktériumokat, ezért jó ötlet betegszobában alkalmazni.

Az eukaliptusz illóolaja kizárólag külső használatra ajánlott. Az illóolajokról azt tartják, hogy szerepet játszottak a gyógyulásban már az ókorban Egyiptomban, Kínában és a világ más részein. Állítólag ez a gyógyászat és a kozmetika legrégebbi formája, mivel növényekből desztillálják, nem bonyolult eljárásokkal vagy gépekkel.

Gyógyító és aromaterépiás tulajdonságaik miatt az őseink számára értékesebbek voltak, mint az arany.

1 475 Ft
Részletek

Latin név: Eucalyptus Globulus 

A növény használt része: levelek és gallyak 

Származási hely: Kína

Extrahálási módszer: gőzdesztilláció

Adatok
Cikkszám
EO-03