Kérdése van? Hívjon minket! +36304458096

10 ml Gyömbér Illóolaj
10 ml Gyömbér Illóolaj
3 000 Ft

10 ml Gyömbér Illóolaj

A gyömbér illóolajat a Zingiberaceae officinale növényből nyerik, mely más néven közönséges vagy jamajkai gyömbérként ismert.

Az olajat gőzdesztillációval extrahálják a növény hámolatlan vagy szárított, megőrölt gyökeréből. Melegítő olaj, mely különösen jó emésztésre, valamint hatékony émelygés és hányás ellen.

A gyömbérolajnak számos terápiás tulajdonsága van.

Repedések, ízületi gyulladás és karbunkulumok fájdalmainak enyhítésére szolgál. Segít a másnaposság leküzdésében, mozgásszervi betegségek, megfázás, influenza, köhögés, szinuszitisz, torokfájás, bőrfájdalmak, hasmenés, vastagbélgyulladás, görcsök, hidegrázás és láz esetén.

Párologtatóban használva ez az olaj harcol a szomorúság és a depresszió ellen, és energetizáló tulajdonságainak köszönhetően remek afrodiziákum. Cseppentsen egy csepp olajat a zsebkendőre, és inhaláljon az émelygés és megfázás tüneteinek kezelésére.

A gyömbér Indiából, Kínából és Jáváról származik, de Afrikában is előfordul. A régi szanszkrit és kínai szövegek is említik már a gyömbér gyógyszerként való használatát. Az ókori görög, római és arab irodalomban is szerepel. A szárított gyömbért gyomorfájás, hasmenés, torokproblémák és émelygés gyógyítására használták. 

3 000 Ft
Részletek

Latin név: Zingiber Officinale 

A növény használt része: Gyökerek

Származási hely: India

Extrahálási módszer: gőzdesztilláció

Adatok
Cikkszám
EO-24