Kérdése van? Hívjon minket! +36304458096

10 ml Muskátli (Egypt) Illóolaj
10 ml Muskátli (Egypt) Illóolaj
3 755 Ft

10 ml Muskátli (Egypt) Illóolaj

A muskáli illóolaj gőzdesztillációval készül a Pelargonium odoratissimum leveleiből és szárából.

Erős illata van, virág és menta aromával.

Fő jellemzője az egyensúlyteremtő képesség, harmonizálja a testet és lelket egyaránt és enyhíti sok betegség tüneteit.

A muskáli illóolaj elősegíti a zsíros és a száraz bőr egyensúlyát, lelki szempontból enyhíti a stresszt és a szorongást. Némely állítások szerint áldásos hatással van a mellékvese működésére, mely kiegyenlítő hatást gyakorol a hormonrendszerre. Kiváló segítség a pattanások, zúzódások, égési sérülések, dermatitisz, ekcéma, aranyér, fekélyek, ödéma, rossz vérkeringés, torokfájás, mandulagyulladás, PMS, menopauzás problémák, stressz és neuralgia kezelésénél.

Erős, jellegzetes illata távol tartja a szúnyogokat és egyéb rovarokat. Ha pár cseppet adunk belőle a samponhoz, kiváló tetűirtó szert kapunk.

A muskátli Dél-Afrikából, Reunionból, Madagaszkárról, Egyiptomból és Marokkóból származik, a 17. században kerültek innen Európába.

A régi időkben úgy gondolták, hogy képes távol tartani a szellemeket. Ezért sokszor házak körül, sövényként ültették ki és a mai napig sok ablakot, teraszt díszít.

Bár a muskátlinak mintegy 700 fajtája létezik, ezekből csak tíz féle alkalmas illóolaj készítésére. A házak körül kiültetett fajták általában nem felelnek meg erre a célra.

3 755 Ft
Részletek

Latin név: Pelargonium Graveolens  

A növény használt része: levelek, gallyak és virágok

Származási hely: Egyiptom

Extrahálási módszer: gőzdesztilláció

Adatok
Cikkszám
EO-08