Kérdése van? Hívjon minket! +36304458096

10 ml Római Kamilla (Tiszta)
10 ml Római Kamilla (Tiszta)
13 700 Ft

10 ml Római Kamilla (Tiszta)

A római kamillát főleg Franciaországban, Belgiumban és Kelet-Európában termesztik. A belőle készült illóolaj friss állapotban halványsárga. Kiváló nyugtató tulajdonságokkal rendelkezik, enyhíti a feszültséget, türelmetlenséget, segíti a PMS tüneteinek enyhítését és más menstruációs és vátozókort érintő problémákat.

Ez a gyógynövény kiválóan alkalmazható olyan bőrproblémák esetén, mint pattanások, ekcéma, kiütések, sebek, dermatitisz, száraz vagy viszkető bőr és bármilyen allergia.

Azt állítják használói, hogy segít a hasi fájdalom, az epehólyagprobléma és a torokfertőzés kezelésénél, és segít enyhíteni az allergiákat, a szénanátha és az asztma tüneteit.

Hígított állapotban használható gyermekeknél is, kólika, ingerlékenység esetén.

Párologtatóban használva enyhíti a fejfájást, az idegi panaszokat és a migrént.

Bár ez az olaj nagyon gyengéd, kis gyermekeknél és csecsemőknél történő alkalmazása előtt mindig konzultáljon szakértővel.

A kamilla gyógyászati felhasználása több ezer évvel ezelőttig nyúlik vissza, az ókori egyiptomiak, rómaiak és görögök is ismerték már.

Az egyiptomiak Napisten ajándékának tekintették, az I.E. 2800-ból származó papirusz dokumentum bizonyítja, hogy a kamillát már akkor használták bőrbetegségek kezelésére.

Kamillaolajat használták a testek balzsamozásához is.

Hippokratész ókori görög orvos úgy vélte, hogy a gyógynövény enyhíti a menstruációs görcsöket, és alkalmas a vértolulás kezelésére.

A középkorban az angolszászok a kilenc szent gyógynövény egyikének tekintették.

13 700 Ft
Részletek

Latin név: Anthemis Nobilis 

A növény használt része: Virágok

Származási hely: Chile

Extrahálási módszer: gőzdesztilláció

Adatok
Cikkszám
EO-19