Kérdése van? Hívjon minket! +36304458096

10 ml Rozmaring Illóolaj
10 ml Rozmaring Illóolaj
1 700 Ft

10 ml Rozmaring Illóolaj

A rozmaring illóolaj gőzdesztillációval készül a növény virágaiból, néha szárából és leveleiből.

A Brit Gyógyszerkönyv szerint a virágokból desztillált olaj jobb, mint a szárból és a levelekből nyert kereskedelmi olajok.

A rozmaring illóolaj illata fás és gyógynövényes karakterű, az aromaterápiában az elme frissítésére és stimulálására használatos.

Ez az olaj hasznos a sebek, égési sérülések, megfázás, influenza, fáradtság, emésztési zavarok, asztma, hörghurut, köszvény, reuma, máj- és epehólyagproblémák, vízvisszatartás és rossz vérkeringés kezelésére.

A masszázshoz a rozmaringolajat gyakran összekeverik egy, vagy akár több alapolajjal, például mandula-, sárgabarackmag- vagy mogyoróolajjal.

Jó a hajra, mivel azt állítják használói, hogy növeli a fejbőr vérkeringését és elősegíti a haj növekedését.

Soha ne használja ezt az olajat belsőleg, és kerülje el, ha várandós, magas vérnyomása van, vagy epilepsziában szenved.

A rozmaringot használták már az ókorban. Úgy tartották, hogy javítja az emlékezetet, így a hűség szimbólumává vált. Egy darab rozmaringot megkötöttek szalaggal és a szerelem és hűség jelképeként díszítették vele az esküvői vendégek ruháját. Esküvőkön kívül temetéseknél és más vallási szertartásoknál is használták.

A néhány napig a borban áztatott friss rozmaringgal készült „magyar víz” a XIV. századi legenda szerint úgy megfiatalította Erzsébet királynét, hogy ennek köszönhtően fiatal kérője akadt.

A magyar víz volt Európa első alkohol alapú parfümje.

1 700 Ft
Részletek

Latin név: Rosmarinus Officinalis 

A növény felhasznált része: Virágok

Származási hely: Spanyolország

Extrahálási módszer: gőzdesztilláció

Adatok
Cikkszám
EO-05