Kérdése van? Hívjon minket! +36304458096

Étel

Az Étel és Az Energia: A Rezgések Közötti Kapcsolat

Rajtár Hajnalka

Az ételek nem csupán táplálékként funkcionálnak, hanem rendelkeznek sajátos energiával és rezgésszinttel is. Ahogy az emberi tudatosság különböző rezgéseket hordoz, úgy az ételek is különféle energiával bírnak, amelyek hatással vannak ránk mind fizikailag, mind pedig energetikailag. Az élelmiszerek rezgésszintje és minősége tehát lényeges tényező az egészség és az életminőség szempontjából.

Az emberi rezgésszint könnyen érzékelhető: a pozitív energia pozitív rezgéseket hoz létre, míg az alacsony rezgésszintű energiák negatívan befolyásolhatják mind az egyént, mind pedig a környezetét. Az ételek esetében is érvényes ez a jelenség: magas rezgésszintű ételek fogyasztása energikusan feltöltődötté tehet minket, míg alacsony rezgésszintű ételek fogyasztása lehangoltságot és kimerültséget okozhat.

Fontos megérteni, hogy az ételek rezgésszintje nemcsak a táplálkozásunkra, hanem az egész életünkre kihat. Az ételek energiájának hatása azonnal érezhető: magas rezgésszintű ételek fogyasztása után gyakran élénkebbek vagyunk, míg alacsony rezgésszintű ételek elfogyasztása után levertség és fáradtság jelentkezhet.

 

Ahhoz, hogy tudatosan válasszunk olyan ételeket, amelyek magas rezgésszinttel rendelkeznek, fontos megértenünk az élelmiszerek különböző tulajdonságait és azok hatásait a testünkre és az energiaszintünkre. A zöldségek és gyümölcsök például általában magas rezgésszinttel rendelkeznek, különösen, ha frissek és természetesek. A minőségi húsok és halak szintén javíthatják az energiaszintünket, különösen, ha természetes környezetben tenyésztették vagy fogták ki azokat. A gabonafélék, például a tiszta és nem finomított búza is fontos energiatáplálék lehet, ha megfelelően és tudatosan választjuk ki azokat.

Az étel készítése során is érdemes figyelembe venni az élelmiszerek rezgésszintjét. Az odaadó hozzáállás és a szeretetteljes gondoskodás átültetése az ételek elkészítésébe pozitív energiákat teremthet, amelyeket aztán mi magunk is felszívhatunk. Az ételek elkészítése és elfogyasztása közötti időben pedig érdemes arra figyelni, hogy ne csak a testünkre, hanem az elménkre és a lelkünkre is gondoljunk, hogy teljesen átadódhassunk az étel energiájának.

 

Az ételek rezgésszintje és minősége lényeges tényező az egészség és az életminőség szempontjából. Ahhoz, hogy teljes értékű életet éljünk, fontos tudatosan választani olyan ételeket, amelyek magas rezgésszinttel rendelkeznek, és figyelembe venni az élelmiszerek elkészítésének módját és körülményeit is. Így nemcsak testünket, hanem lelkünket is tápláljuk azáltal, hogy energikus és harmonikus étrendet követünk.